iHerb -tilaus Vol. 4 - kun kaikki ei mennyt ihan putkeen...

Tilasinpa tuossa vähän aikaa sitten iHerbistä siveltimiä taas pitkästä aikaa. Yleensä kaikki on aina mennyt loistavasti ks. firman kanssa ja nytkään valittamista ei ole itse iHerbissä vaan heidän käyttämässä kuljetuspalvelu DHL Expressissä. Mistä aloittaisin edes..

Aiemmin olen käyttänyt DHL:n Global Mail -kuljetusmuotoa, joka on ollut halvin ja toiminut loistavasti. Nyt uutena oli tullut DHL Express vaihtoehtoihin ja valitsin sen, sillä hinta ei ollut paljon korkeampi kuin Global Mailissa, mutta tracking oli tarjolla siihen koko matkalta toisin kuin ensin mainittuun. Tässä olikin sellainen ansa sitten mitä en osannut aavistaakaan. Tullimaksuista seurasi varsinainen ongelma.

Tullin osuus olisi ollut ottaa alvinsa tilauksen 22 euroa yli menevältä osuudelta eli tullattavaa oli 6.50 euron osuudelta (eli tästä summasta 24%). Varsin pienestä summasta oli siis kysymys ja olin tästä etukäteen hyvin tietoinen. Olisin voinut tehdä tilauksen 2 osassa tai jättää jotain pois välttääkseni tullit, mutta ajattelin, että mitäpä turhaa, näin pieni maksu ja aina kaikki sujunut todella hyvin ja nopeaa. Nopeaa asiat meni nytkin, muttei hyvin... DHL Express nimittäin harjoittaa jotain sellaista omaa tullausta, jossa se tullaa lähetyksen asiakkaan puolesta ja tätä ei voi välttää mitenkään. DHL ottaa kauheat maksut tästä omasta "palveluksestaan". Jouduin maksamaan tullauksesta yli 30 euroa, MIKÄ OLI SUUREMPI SUMMA KUIN TILAUKSENI ARVO!!!!

Ihan järkyttävää, meni ainakin osittain ilo tästä tilauksesta.

Mistään tätä ei ollut etukäteen luettavissa. Googlailin sitten jälkikäteen tätä asiaa ja havaitsin netissä olevan lukuisia keskustelufoorumikirjoituksia asiasta. Kauhisteluja suorastaan hävyttömistä maksuista joita ei ole voinut mitenkään etukäteen tietää kun missään ehdoissa ei lue. Ehkä jos DHL Expressin sivuilla olisi käynyt, olisi selvinnyt? En ole koskaan perehtynyt kuljetusfirmojen ehtoihin etukäteen, vaikka olenkin tilannut lukemattomia kertoja ulkomailta tavaraa ja jenkeistäkin todella paljon. Ikinä ei ole tällaista tapahtunut aiemmin...

Kompurointihan ei suinkaan loppunut tähän. Kun tilausta toimitettiin luokseni, en ollut kotona vaan töissä. Soitin firmaan ja kerroin, että en tule olemaan kotona koko kesänä heidän kuljetusaikoinaan, joten voisiko tilauksen saada noudettua jostain? DHL pakettiautomaatti sovittiin toimituspaikaksi. Ilmoitusta pakettiautomaatista ei kuitenkaan kuulunut seuraavana päivänä, joten jouduin taas soittelemaan DHL:lle, jossa työntekijä pahoitteli tilannetta. Kuulosti jo siltä, että onko pakettini mennyt hukkaan.. no ei sentäs. Viive oli johtunut siitä, että DHL oli yrittänyt toimittaa pakettiani ovelleni toisen kerran, vaikka nimenomaan sanoin, etten ole siellä kotona.

Huhhuh ja vielä kerran huhuh. Tässä tämä avautuminen. En suosittele tuota DHL Expressiä kenellekään, vaikka todennäköisesti alle 22 euron tilausten kanssa ongelmia ei tulisi. Ärsyttää DHL:n rahastus niin paljon, että voi olla että tämä tilaus iHerbille jäi toistaiseksi viimeiseksi ellei muita kuljettajia ole tarjolla jatkossa. Laitoin palautetta tästä myös iHerbille että katsoisivat vähän, millä ehdoilla tarjoavat kansainvälisille asiakkailleen palveluja.

Mennäänpä itse tuotteisiin ja koitetaan unohtaa em. mielipaha. Tuotteet olivat juuri sitä mitä halusin:


Acetyl-L-Carnitine -lisäravinne, Real Techniques mini brush trio, RT Prep & Prime set.

Tästä kuvasta näkee, miten todella todella pieniä nuo mini brushit ovat :D Juuri sopivan pieniä meikkipussiin.


RT mini brush trio sisältää meikkivoidesiveltimen, kasvosiveltimen ja silmämeikkisiveltimen.

Mielestäni tässä tuo meikkivoidesivellin (kullan värinen) on hieman hassu. Ei nuin pienellä mielestäni voi meikkivoidetta järkevästi levittää. Paremminkin se voisi sopia peitevoiteen levittämiseen, mutta itse ajattelin käyttää tätä higlighter -siveltimenä meikkipussissa. Tuo pinkki sivellin puolestaan sopii loistavasti poskipunan/aurinkopuuterin levittämiseen. Silmämeikkisivellin oli se syy, miksi tämän setin halusin alunperin. Tarvitsen meikkipussiini hyvän pienikokoisen häivytyssiveltimen ja tämä on juuri se. I <3 Makeupin pikkuisessa setissä, joka tällä hetkellä on meikkipussissa mukana, ei häivytyssivellintä ollut. Tämä trio tulee täydentämään siis alla olevaa settiä, jonka tilasin Tambeautysta aiemmin:


Siveltimet ovat keskenään samaa kokoluokkaa. Ylläolevan setin nimi on Unicorns Unite. Todella kiva setti, mutta se häivytyssivellin jäi puuttumaan. Litteällä luomivärisiveltimellä on hyvä liikkuvalle luomelle pakata väriä.

Lopuksi varsinainen syy tilaukselleni eli RT Prep & Prime setti:


Tässä kuva sisällöstä...


... ja tässä käyttötarkoitukset selitettynä.

Varsinainen innostus hankkia setti oli tuo meikkisieni telineineen. Teline on kovaa muovia ja siinä sientä voi säilyttää ja kuivattaa. Tätä ei valitettavasti saanut erikseen ostettua. Kuitenkin iHerbin hinnoilla koko setti oli niin edullinen (jos nyt ei laske tätä onnetonta tullausfarssia mukaan), joten sama oli pistää tilaukseen. Muutkin tuotteet tässä olivat kivoja. 

Spaattelilla voi kaapia tuotetta sellaisten purkkien pohjalta, jonne ei sormi ylety. Ihan kätevää. Sivellin muistuttaa paljon RT:n meikkivoidesivellintä, jonka omistan. Tällä olisi siis tarkoitus levittää naamioita tms. En oikein usko että tällä tulee olemaan kovinkaan käyttöä, ainakaan naamioiden kanssa. Katsotaan, mihin keksin käyttää. Minulle ehkä tämän setin turhin tuote, sillä omistan monta meikkisivellintä jo ennestään. Ja kaiken lisäksi olen viimeaikoina innostunut käyttämään meikkisientä pohjan levityksessä.

Kuulan sisältävällä välineellä voi levittää sy-voidetta silmien alle ja samalla metallikuula hieroo ja viilentää silmienalusia. Tätä olen kokeillut monta kertaa jo ja hyvin toimii. Kuula on tosi painava, joten hierova vaikutus tuntuu ja viileys myös. Tehoa voi lisätä laittamalla välineen jääkaappiin. Kuula ei pyöri, mikä on hyvä siinä mielessä, että tuotetta ei mene  sisään tuonne välineeseen, mikä aiheuttaisi hygieniaongelman. Pyörivää ominaisuutta tässä toisaalta ei kaipaakaan, toimii näin hyvin!

Vielä kuva tuosta sienestä:


Aivan täydellinen kokonaisuus ^__^


Onko nämä RT tuotteet teille tuttuja, mitä pidätte? 

Mitä ajatuksia DHL Expressin laskutustoiminta herättää? Oletteko joutuneet ks. firman kanssa tekemisiin? Olisi kiva kuulla kokemuksia teiltä lukijani.

Kommentit

  1. Olipa kurja juttu tuo DHL:n toiminta:( Tilasin itsekin just iHerbiltä ja valitsin sen Global Mail -vaihtoehdon (piti oikein käydä sivuilta tsekkaamassa omasta tilauksestani...), mitä olen ennenkin käyttänyt, eikä ole ollut ongelmia. Hyvä tietää, että kannattaa välttää tuota toista vaihtoehtoa. 30 euroa on aivan sikahinta "palvelusta".
    RT:n Prep & Prime -setti ei ole mulle tuttu, ei ole tullut mua vastaan, mutta vaikuttaa kiinnostavalta, varsinkin kuulajuttu on ihan uutta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, todellakin ihan kohtuuton tuo DHL Expressin toiminta ;( Viattoman oloinen vaihtoehto ja ei mitenkään olisi voinut arvata lopputulosta. Tämäkin kokemus siis osoittaa, että aina olisi hyvä googlata kaikki etukäteen.. Hyvä että valitsit Global mailin, sen kanssa on hyvin toiminut asiat minullakin aiemmin :) Tuo Prep & Prime setti itsessään on tosi kiva, olen tykännyt kyllä erityisesti tuosta kuulahommelista ja on mulla päivittäisessä käytössä sy-voiteen levittämiseen ^___ ^

      Poista
  2. Hauskan värisiä nuo siveltimet! Onpa ikävä kuulla tuosta kokemuksesta DHL:n kanssa. Itse olen nyt korona-aikaan turvautunut usein erilaisiin kuljetuspalveluihin, toistaiseksi tosin ihan kotimaisiin ja ovat kyllä toimineet oikein hyvin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit